5 Tips tegen een stinkende stofzuiger

Heb je last van een stinkende stofzuiger? Wij geven je 5 tips om die nare geurtjes te voorkomen. Dat je stofzuiger op een gegeven moment een beetje gaat stinken is niet gek. Heb je wel eens gekeken wat je allemaal opzuigt met je stofzuiger?

5 tips tegen een stinkende stofzuiger

Hoe ontstaat nu die nare geur? Tijdens het stofzuigen gaat de lucht langs de vuile stof en daardoor kun je een vieze lucht ruiken. Gelukkig kun je een stinkende stofzuiger eenvoudig oplossen.

Tip 1: de stofzuigerzak

Belangrijk is dat je eerst kijkt of je stofzuigerzak niet vol is. De kans is namelijk groot dat de nare geur hier vandaan komt. Vervang dus tijdig je stofzuigerzak. Je hebt minder last van nare geurtjes en het is ook nog eens beter voor je stofzuiger.

Tip 2: het filter

Heb je wel eens gekeken naar de filters in je stofzuiger? Deze worden vaak vergeten. Als het filter helemaal verzadigd is, kan dit zorgen voor een nare geur.

Tip 3: stofzuigerslang

Controleer de stofzuigerslang regelmatig. Het kan zijn dat er tijdens het stofzuigen wat stof in de slang blijft zitten. Als je dit niet verwijderd, zal dit op den duur zorgen voor een nare geur.

Tip 4: stofzuigermond

Naast de stofzuigerslang, is het ook belangrijk om de stofzuigermond schoon te houden. Probeer na elke keer dat je gestofzuigd hebt, de stof en haren van huisdieren uit de stofzuigermond te halen. Het voorkomt dat je nare geurtjes krijgt en je stofzuiger zuigt ook beter.

Tip 5: geursticks

Is de nare geur nog steeds aanwezig in je stofzuiger, dan kun je geursticks plaatsen in de stofzuigerzak. Zo ruik je niet meer de nare geur, maar bijvoorbeeld de geur van lemon.

Zorg goed voor je stofzuiger, zo voorkom je nare geurtjes en dat je stofzuiger kapot gaat. Is je stofzuiger toch kapot en moet je stofzuiger gerepareerd worden? Kom dan langs met je stofzuiger in één van onze winkels. Wij kijken je stofzuiger na en vervangen de onderdelen als dit nodig is.

Geef een reactie