Waar let je op bij het kopen van een cameratas?

Sinds kort hebben wij verschillende cameratassen op voorraad, maar waar let je nu op bij het kopen van een cameratas?

Je wilt je camera goed beschermd hebben tegen beschadigingen of krassen.  Je wilt je camera ten slotte overal mee naar toe nemen samen met alle accessoires die je hebt. Een passende camera tas is daarom essentieel.

Belangrijk is om jezelf af te vragen welke spullen moeten er in de tas? Is het alleen de camera met accessoires of ook een statief of een laptop? Ben je van plan veel te reizen? Wij hebben alle mogelijkheden voor je op een rij gezet. 

Compact tas

Deze compacte tas is geschikt voor een kleine en handzame camera. De tas is klein, maar biedt de nodige bescherming voor de camera. Je kunt er kleine accessoires in meenemen, zoals een extra geheugenkaartje.

Lens beschermtas

De lens beschermtas is een tas waar alleen een lens in kan van bijvoorbeeld je spiegelreflex camera. De tas bestaat uit een gewatteerd compartiment om de lenzen te beschermen tegen stof, krassen en schade door dagelijks gebruik. Een ideale tas voor fotografen die veel onderweg zijn door de verschillende mogelijkheden van dragen; afneembare en verstelbare draagriem, een broekriembevestiging met klittenband en een zacht handvat aan de bovenkant.

Holster tas

Een holster tas is een cameratas die precies om je spiegelreflex camera past als de lens er nog op zit. Op deze manier kun je de camera snel pakken en direct gebruiken. Holster tassen zijn er in verschillende maten. In de kleine holster tassen past echt alleen je spiegelreflex camera met de lens er nog op en wat kleine accessoires zoals een extra accu. In de wat grotere holstertassen past vaak ook nog een extra lens. De tas heeft dan twee vakken waarvan je zelf de grote kunt bepalen.

Schoudertas

Deze tas wordt veel gebruikt. Je hebt schoudertassen namelijk in verschillende soorten en maten. Een grote schoudertas zorgt ervoor dat je veel accessoires mee kunt nemen. De tas wordt echter wel zwaarder, als je veel reist is het aan te raden om voor een kleinere tas te gaan.

Rugtas

Een rugtas om je camera in op te bergen is ideaal als je veel reist. Naast je camera is het vaak ook mogelijk om een laptop of statief mee te nemen. Als je veel op pad bent, zorgt deze tas ervoor dat je veel spullen mee kunt nemen.

Sling tas

De Sling tas lijkt op de rugzak. Het verschil is dat deze tas maar één schouderband heeft. Het gebruiken van je camera wordt eenvoudiger, omdat je de tas naar je buik kunt halen. Zo kun je eenvoudig de camera pakken, een foto maken en de camera weer terug stoppen. Een nadeel van deze tas is dat je maar één schouderband hebt. Het gewicht van de camera rust dus op één van je schouders.

Hopelijk hebben wij je een eindje op weg kunnen helpen met het kiezen van een geschikte tas voor je camera. Heb je nog vragen over een tas, dan kun je altijd langs komen in één van onze vestigingen (Raalte, Winterswijk of Zutphen).  

Geef een reactie