Tips voor het bestrijden van wespen

Je wilt rustig buiten zitten deze zomer. Heerlijk met wat drinken en wat eten. De wespen houden ook van die zoetigheid en komen gezellig buurten. Vervolgens kun je niet meer rustig zitten en ben je alleen nog maar bezig met de wesp. Volgens ons zijn er namelijk drie type reacties te onderscheiden hoe mensen reageren op wespen.

-       Type 1: je vindt wespen niet eng. Je zorgt ervoor dat de wespen bij jou uit de buurt blijven, door ze rustig weg te jagen.

-       Type 2: je houdt niet van wespen en rent rondjes door de tuin om van ze af te komen.

-       Type 3: je houdt niet van wespen en begint in het wilde weg te slaan, in de hoop dat de wesp niet meer in je buurt is. Het belangrijkste is: je weet ook nog eens dat het wild om je heen slaan niet helpt.

Je herkent je vast in één van de hierboven genoemde types. Mocht je een type 2 of 3 persoon zijn, dan hebben wij hieronder een aantal tips voor jou op een rij gezet waarmee je wespen kunt bestrijden of op afstand kunt houden. Mocht je je herkennen in type 1, maar je wilt wel van die wespen af, dan zijn onderstaande tips erg handig.

Tip 1:

Dek alle zoetigheid af. Hier komen de wespen juist op af.

Tip 2:

Wespen houden niet van rook. Steek een stokje wierrook aan, dit houdt niet alleen wespen, maar ook andere insecten op afstand.

Tip 3:

Maak zelf een wespenvanger van een plastic fles. Iedereen is vast bekend met hoe je dit maakt. Mocht je dit niet zijn: dan even een kleine uitleg. Je knipt een plastic fles door midden. Plaats de bovenkant van de fles in de onderkant van de fles. In de onderkant van de fles doe je dan een beetje ranja. De wesp komt op de zoetigheid af, beland in de fles en kan niet meer buiten. Het is wel handig om de wespenvanger niet naast je neer te zetten, maar juist een eindje bij je uit de buurt. Zo kun je rustig wat drinken of barbecueën.

Tip 4:

Gebruik als de wespen jou lastig vallen een elektrische vliegenmepper.

Tip 5:

Mocht je nog steeds last hebben van wespen, dan zit er ergens een wespennest. HGX spray tegen wespen is een uiterst effectief middel voor het bestrijden van wespen. Je kunt de spray tegen wespen toepassen in het nest zelf (als je deze hebt gevonden) of bij kieren, naden en andere plekken die favoriet zijn bij wespen. Bespuit langdurig de ingangen van het nest en het nest zelf. De spray heeft een langdurige werking van 4 tot 6 weken. Heb je een wespennest, probeer deze dan niet zelf weg te halen, maar laat dit over aan een professional.

Hopelijk heb je hierdoor minder last van wespen. Heb jij zelf een goede tip om wespen te bestrijden? Laat het ons weten!

Geef een reactie